Adopteer

Wilt u graag een van onze hondjes adopteren? Lees dan eerst aandachtig onze adoptievoorwaarden onderaan deze pagina en stuur ons een ingevulde vragenlijst op. Indien u in aanmerking komt zullen wij u vragen om kennis te  komen maken.


Ik heb vandaan controle gehad van het FAVV (Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen). Ze kwamen controleren of ons asiel geschikt is voor een (herplaatste) inbeslagname van 2 Franse bulletjes. Deze hondjes zijn illegaal het land binnen gesmokkeld. Zij hebben geen enkele vaccinatie gehad ook niet het Rabiës vaccin. Hoewel de kans klein is dat ze besmet zijn mogen we hier niet licht over gaan!!! Rabiës (Hondsdolheid) is een zoönose ziekte, dus besmettelijk voor mens én dier. Rabiës is ALTIJD dodelijk!Wij zijn zeer geschikt bevonden, zowel voor huisvesting als hygiëne als verzorging. We hebben dus groen licht gekregen om deze 2 Fransoosjes (teefje en reutje) op te vangen. Ze worden ondertussen op 5-6 maanden geschat. Zij zullen bij aankomst gevaccineerd worden. Na een maand krijgen ze een titerbepaling om te kijken of ze genoeg antistoffen hebben tegen Rabiës, pas dan worden ze vrijgegeven ter adoptie. Het teefje heeft ook een probleem aan het oog waar we naar zullen laten kijken.
Ook dit is een zeer groot potentieel probleem bij broodfok! Ondanks dat België en Nederland rabiësvrij zijn verklaart zijn dit soort praktijken van honden die uit het oostblok komen een groot gevaar voor onze volksgezondheid. Honden die uit het buitenland komen moeten steeds gevaccineerd zijn!
We gaan deze 2 mupperds in ieder geval goed verzorgen, veel knuffels geven, laten castreren/steriliseren en als de tijd rijp is een gouden mandje, wie weet wel samen.

Dit is Boogy, hij kwam zwaar verwaarloosd in het bullenhuisje terecht. Ondertussen is hij aan de beterhand. Boogy is voorlopig niet ter adoptie. Zijn verhaal kan je volgen op onze FB pagina

https://www.facebook.com/ChezSwa/